Chec alb/negru

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 22803 vizualizari

 

“Impreuna cu mama mea am facut aceasta prajitura Alb / Negru”, spune Stefan Striblea, continuind: “Cozonacul arata deosebit, in doua culori. Baza sunt de fapt 2 chechuri unul alb si unul “negru”, cu cacao.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 280 gr faina
  • 280 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 6 lunguri de apa fiarta
  • Crema:
  • 3 plicuri praf de budinca
  • se fierbe 1.5 l lapte
  • se adauga 10 linguri zahar
  • Glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ulei sau margarina
  • 4 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao
  • rom
Portii: -2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).

Crema: 3 plicuri praf de budinca, se fierbe 1.5 l lapte si se adauga 10 linguri zahar. Cand se raceste se amesteca, cu 1 pachet de margarina. Se adauga cate o felie de margarina si se amesteca pana se termina pachetul.

Glazura: 8 linguri zahar pudra, 150 gr zahar tos, 1 lingura ulei sau margarina, 4 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao , rom

Se topreste margarina, se adauga apa fiarta si se adauga zaharul si cacao si apoi se fierbe la urma se pune esenta de rom.

Dupa ce se coc chechurile se taie felii 16 - 17 felii. Se pune o felie alba una neagra, se unge cu crema , apoi se lipeste una neagra. Dupa ce s-au facut la fel 2 checuri dar intercalate se pune glazura deasupra dar se lasa sa se raceasca si la urma se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Cris2711 1

09.02.2011, 18:51

imi place ,il facem si noi si il numim tort metru

Teo 1

15.07.2011, 00:13

mai , ce chec reusit!nu am auzit pe cineva caruia sa nu-i placa aceasta prajiturica ! bravo!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine